DESSO AirMaster

Een onderzoek van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB) toonde al aan dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt wordt gelegd. Bij de nieuwe DESSO AirMaster® is deze eigenschap nog verder ontwikkeld. De gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om schadelijke fijnstof op te vangen en vast te houden.

DESSO AirMaster® is zelfs acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt (PM10). Daarmee is het de meest effectieve vloeroplossing voor het opvangen van fijnstof uit de lucht.

Gepatenteerde Technologie

Dit product met Desso-technologie vangt fijnstof op zonder gebruik te maken van chemische hulpmiddelen. De structuur van het tapijt maakt een mechanische oplossing mogelijk, wat zorgt voor een permanente werking zonder neveneffecten. De hoge pool bestaat uit zeer dun garen (DESSO AirFiltersTM), dat de kleinste deeltjes fijnstof kan opvangen en vasthouden. Het grovere stof wordt opgevangen in het dikkere garen van de lage pool (DESSO DustCollectorsTM). De open structuur van het product zorgt ervoor dat het stof eenvoudig kan worden verwijderd, voor een optimaal herstel van de filteringfunctie van het tapijt.

Bewezen functionaliteit

DESSO AirMaster® is getest in het laboratorium van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI, dat is gespecialiseerd in het analyseren van luchtkwaliteit in binnen- en buitenklimaten. Tijdens de testen blaast men een bepaalde hoeveelheid fijnstof in een simulatiekamer, die is voorzien van een bepaalde vloer (harde vloer, standaard tapijt of DESSO AirMaster®). De simulatiekamer wordt vervolgens verlaten, zodat het fijnstof kan neerdalen op de vloer. Na een bepaalde tijd wordt de luchtstroom in de kamer weer op gang gebracht, waarmee wordt gesimuleerd dat iemand de kamer betreedt of een deur opent. Daarna wordt de vermindering van de fijnstofconcentratie in de lucht gemeten. Op basis van deze testresultaten is DESSO AirMaster® het eerste product ter wereld dat gecertificeerd is met een GUI Gold logo. Met DESSO AirMaster® is de concentratie fijnstof in de lucht acht keer lager dan bij harde vloeren (PM10). Met DESSO AirMaster® is de concentratie fijnstof in de lucht vier keer lager dan bij standaard tapijt (PM10).

Minder fijnstof in de ademzone

Zoals gezegd, bepaalt de grootte van stofdeeltjes in welke mate ze gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Stofdeeltjes met een aërodynamische diameter van 10 μm of kleiner (PM10) kunnen de longen binnendringen en deeltjes die kleiner zijn dan 2,5 μm (PM2.5) kunnen zelfs het cardiovasculaire systeem bereiken. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid. De grootte van de stofdeeltjes is ook bepalend voor de tijd dat ze in de atmosfeer aanwezig blijven. Deeltjes van PM10 blijven urenlang in de lucht hangen. Kleinere deeltjes kunnen er zelfs nog langer blijven, afhankelijk van de luchtcirculatie. Met DESSO AirMaster® wordt fijnstof opgevangen en vastgehouden, zodat er een schonere ademzone ontstaat.

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter