Kantoorprojecten levert nieuwe interieur Verslavingszorg Noord Nederland

Kantoorprojecten heeft de opdracht gekregen om het fraaie nieuwe gebouw in Eelde, ontworpen door IAA Architecten, te voorzien van een geheel nieuw interieur!

Nieuwbouw Verslavingszorg Noord Nederland

Het monumentale landgoed Oosterbroek in Eelde kent een lange geschiedenis, waarbij het cultuurlandschap met haar kenmerkende zichtlijnen even relevant is als de historie van de gebouwen. De geplande herinrichting van het gebied is dan ook op zeer zorgvuldige wijze aangepakt. Hierbij zijn de monumentale bomenlanen met de open ruimten daartussen (de zogenaamde ‘groene kamers’) en het oude huis Hoog-Hullen erg waardevol. In het nieuwe landschapsontwerp zijn de groene kamers opgeschoond en wordt de nieuwbouw van een multifunctionele verslavingskliniek voor jeugd en volwassenen inclusief sportfaciliteit gerealiseerd. Een bescheiden inpassing van dit nieuwe complex is een leidend thema binnen het ontwerp.

Er is door VNN bewust gekozen om in de nieuwbouw het wonen en behandelen te scheiden. Hierdoor is het mogelijk om de woonomgeving een echte woonsfeer te geven en wordt een instituut-uitstraling voorkomen. Onderdeel van de behandeling in de kliniek is de zorg die de cliënt zelf dagelijks aan zijn kamer en gemeenschappelijke ruimten besteedt. Koken en overige huishoudelijke activiteiten maken onderdeel uit van het dagprogramma en de omgeving waarin zich dit afspeelt is dan ook ‘net zoals thuis’ vormgegeven.

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter