Realisatie 24 Zorgappartementen “Het Waal” te Emmen

In opdracht van Zomers Bouwbedrijf gaat Kantoorprojecten Stoffering BV de gehele vloerafwerking realiseren voor 24 zorgappartementen aan Het Waal in de wijk Emmerhout in Emmen.

De appartementen zijn bedoeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Door de nieuwbouw kunnen deze mensen zelfstandig in Emmen blijven wonen terwijl ze 24 uur per dag een beroep kunnen doen op de zorg door de Baalderborg Groep, welke samen met Domesta opdrachtgever is van de 24 zorgappartement. Het project mag bijzonder genoemd worden omdat het initiatief van de nieuwbouw ontstaan is vanuit de ouders van de toekomstige bewoners.

Duurzaam Bouwen

Het accent van de nieuwbouw ligt op duurzaam bouwen. Door middel van een integrale aanpak met bouwpartners wil de Baalderborg Groep een optimaal resultaat bewerkstelligen op het gebied van energie, planologie, flexibiliteit, gezondheid, materiaalkeuze, water & milieu, comfort, afvalstromen, CO2 emissie en levensduurkosten.

Materiaalkeuze

Kantoorprojecten Stoffering BV heeft een ruime ervaring opgedaan op het gebied van Duurzaam Bouwen en heeft met Forbo Flooring BV en Desso betrouwbare partners om zich heen verzameld welke hier succesvol op inspelen. Wij hebben gekozen voor:

  • 1500m2 Forbo Eternal projectvinyl met een toplaag van 0.55mm, welke verlijmd wordt op de dekvloer door middel van Forbo Eurocol 640 lijm.
  • Forbo Coral Classic schoonloopmatten bij de entree, waardoor het naar binnenlopende vuil voor 90% teruggedrongen kan worden.
  • Desso Airmaster tapijt als trapbekleding. De gepatenteerde Airmaster is een innovatie als het gaat om het beperken van fijnstof met een tapijt. Lees hierover meer op onze nieuwspagina op de website van Kantoorprojecten

Forbo Eternal

De nieuwe Eternal-collectie van Forbo is een krachtige combinatie van ultramoderne ontwerpen. Uniek, duurzaam en overal toepasbaar. De collectie sluit perfect aan bij elk interieur en bestaat uit een uitgebalanceerde reeks dessins in een gevarieerd en actueel kleurenpalet.

De volledige Eternal-collectie wordt geproduceerd conform ISO 9001 en ISO 14001. Forbo maakt gebruik van groene stroom en productieafval wordt vrijwel volledig hergebruikt. De collectie voldoet aan alle eisen, waaronder de Agbb en Reach richtlijn. De productie in Nederland, onderhoudsvriendelijkheid en de lange levensduur dragen bij aan een beter milieu.

Minder reiniging en onderhoud

Het beperken van reinigings- en onderhoudsprocessen is tevens een onderdeel van duurzaamheid en milieuprestaties. De PUR finish maakt Eternal eenvoudig te reinigen en zorgt voor een duurzame performance. Dit houdt in dat de vloer jarenlang in topconditie blijft, ook bij zeer intensief verkeer. En door een Coral® schoonloopsysteem te installeren, stopt u tot 90% van het vuil en vocht dat normaal gesproken wordt ingelopen al bij de entree

De PUR Finish geeft de vloer een matte en natuurlijke uitstraling, zorgt voor een onderhoudsvriendelijke voer, is overal even dik waardoor hij extra lang mee gaat en hij verlengt de levensduur van uw vloer.

Contact

Voor meer informatie over onze Forbo Eternal, Desso Airmaster of onze materiaalkeuzes als het gaat om duurzaam bouwen, kunt u contact opnemen door ons te bellen of te mailen:

Kantoorprojecten Stoffering BV

Cornelis Houtmanstraat 24

7825VG Emmen

0591-676352

info@kantoorprojecten

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter