Wandbekleding

Bij wandbekleding denken we al snel aan verf of behang, maar er zijn ook andere alternatieven. De juiste sfeer binnen een ruimte komt tot stand door goed gekozen meubelen op de juiste plaats, met passende verlichting. Met een mooie wandafwerking kun je met een kleine aanpassing al snel een groots effect creëren. Je kunt denken aan het bekleden van de binnenkant van de kast, alleen een deur of juist ergens 1 stuk.

‘binnen een ontwerp probeer ik altijd de wandafwerking mee te nemen in de totale inrichting, omdat het een bepalende factor is voor de sfeer binnen een ruimte. De wanden kunnen niet los gezien worden van het interieur, maar geven juist een extra toevoeging aan de indeling en meubelen’.

Er zijn vele unieke materialen en designs hoogwaardig wandbekleding. Je kunt denken aan een boekenkast als wandafwerking, of een wand van sloophout. Bij Kantoorprojecten adviseren wij u graag in de juiste keuze voor een perfecte afstemming met uw interieur.

Vinyl wandbekleding

Vinyl is een wandafwerkingsmateriaal met functionele eigenschappen. In combinatie met een drager van katoen is het bijzonder sterk, duurzaam, licht- en kleurecht, bestand tegen krassen en stoten, naadloos aan te brengen en eenvoudig te onderhouden. Een goede vinyl wandbekleding gaat gemakkelijk tien tot vijftien jaar mee.

Er zijn vele kleuren en designs mogelijk voor ruimtes welke moeten voldoen aan strenge eisen van hygiëne, je kunt denken aan ziekenhuizen(operatiekamers, douches) en rusthuizen, maar ook in de industrie, zoals in laboratoria en clean rooms. Vinyl als vloerbedekking is soms niet genoeg om de hygiëne te waarborgen, je kunt dan kiezen voor een vinyl met extra bescherming tegen vlekken en/of chemicaliën.

Vinyl voelt warm en comfortabel aan en is toe te passen op heel veel ondergronden. Het is dan ook bijzonder geschikt in natte ruimtes of in bijvoorbeeld een caravan.

Textiel wandbekleding

De wandbekleding van textiel ademt de natuur in je interieur. Je hebt een brede keus aan materialen zoals katoen, linnen, zijde en synthetische vezels welke toepasbaar zijn.

Door de vele kleuren en verschillende dessins, zijn er voor elke ruimte geschikte afwerkingen. Je kunt elke omgeving een eigen sfeer geven en naar wens aanpassen.

Vilt geeft een warm gevoel en kan goed dienen als decoratieve wandafwerking, tevens heeft het natuurlijk de akoestische werking en daardoor een geluiddempend effect binnen een ruimte. 

Kurken wandbekleding

Een verassend alternatief is wandkurk, het is een 100% natuurlijk materiaal en door de brede keuze aan bijzondere structuren geeft het een verassend effect. Daarnaast is het ook een heel duurzaam product. Als wandbekleding heeft het een decoratieve functie, met een hele eigen uitstraling, daarnaast ook een isolerende en geluiddempende functie. Je zou bijvoorbeeld in plaats van tegels ook kurk in je badkamer kunnen plaatsen, het is water afstotend en daarom ook geschikt in natte ruimtes. Daarnaast zijn wanden in kurk hygiënisch en dragen ze bij een gezonder leefklimaat waardoor stof, bacteriën, schimmels e.d. geen kans krijgen. Belangrijk voor mensen die een allergie hebben.

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter