Forbo Flooring presenteert nieuwe Flotex collectie

Forbo heeft haar nieuwste Flotex banencollectie gelanceerd die zowel Flotex classic als het digitaal geprinte Flotex HD bevat. Bovendien worden er drie nieuwe dessins en een scala nieuwe kleurlijnen binnen bestaande ontwerpen geïntroduceerd. De nieuwe collectie kent 21 dessins, waarvan 13 uit voorraad leverbaar. Flotex classic en Flotex HD zijn in een nieuw stalenboek gecombineerd; dit helpt de klant een keuze te maken uit het grote productaanbod.

De nieuwe collecties

De Flotex classic collectie bestaat uit 8 attractieve dessins die in vrijwel ieder segment zijn toe te passen. Van het geometrische dessin Berlin tot het lineaire dessin Manila tot het all-over dessin Samba: voor elke ruimte is er wel een passende Flotex classic. De kleuren en dessins van Flotex classic zijn zo gekozen dat zij perfect combineren met andere Flotex collecties en de andere vloerbedekkingen van Forbo, zoals Marmoleum en projectvinyl. Kenmerkend voor de dessins is dat zij subtiele kleurnuances hebben, wat zorgt voor een rustige uitstraling. Daardoor is Flotex classic ideaal voor commerciële ruimten zoals kantoren, hotels en winkels, maar ook voor de gezondheidszorg en het onderwijs.

Flotex Hi-Definition (HD) gebruikt de modernste printtechnieken om dessins en afbeeldingen te reproduceren in de meest levendige kleuren, fijnste details en niet van echt te onderscheiden texturering. Dit creëert een uniek driedimensionaal effect wat een ongeëvenaarde diepte en sfeer geeft aan een ruimte. Het geeft oneindig veel mogelijkheden voor interieurontwerp en design.

Levenslange prestatie

Flotex heeft de eigenschappen van een vlakke vloer, zoals onderhoudsgemak en duurzaamheid, maar biedt tegelijkertijd de warme uitstraling en het comfort van tapijt. Flotex heeft een hoogwaardige vinylrug waarbij de nylon garens door middel van vloktechniek worden verlijmd in de rug. Flotex is dimensie stabiel en heeft de veloursachtige uitstraling van tapijt, maar biedt wel het onderhoudsgemak van een vinyl- of linoleumvloer door haar waterdichte rug.

De rug van Flotex bestaat uit 100% vinyl. Daarop is een dichte laag van nylon 6.6 vezels aangebracht die door middel van de vloktechniek stevig aan de rug worden verankerd. Flotex beschikt over een buitengewoon grote dimensiestabiliteit. De waterdichte rug van vinyl is versterkt met glasvezels en vormt een sterke basis voor de rechtopstaande nylon vezels. Door zijn meer dan 70 miljoen vezels per vierkante meter is dit het meest compacte textielproduct dat op de markt verkrijgbaar is. Het compacte, gevlokte oppervlak is een ideale akoestische isolatie bij zowel omgevings- als contactgeluid van meer dan 20 dB. Dit zorgt voor comfort en sfeer in het vertrek zelf, maar ook in onderliggende kamers.

Creating a healthier environment

Het antibacteriële middel Sanitized® op de Flotex rug zorgt voor een continue bescherming tegen bacteriën en schimmels. Het middel is geïntegreerd in het rugmateriaal van Flotex, waardoor sbacterien en schimmel geen kans krijgen. Zelfs na nat reinigen en stofzuigen blijft Sanitized actief. Bovendien is het bewezen effectief tegen huisstofmijt. Onafhankelijke tests tonen aan dat op een met Sanitized® behandelde Flotex vloer het aantal huisstofmijten binnen acht weken met gemiddeld 86% is verminderd.

Hierdoor heeft Flotex ook een zeer positief effect op mensen met een allergie. Als dagelijks wordt gestofzuigd, worden tweemaal zoveel allergenen verwijderd als bij traditioneel tapijt. Dit komt door de unieke vezelconstructie van Flotex die het vuil vasthoudt, maar tijdens het reinigen ook makkelijk weer loslaat. Flotex en Marmoleum zijn dan ook de enige vloeroplossingen die het keurmerk van de British Allergy Foundation hebben gekregen.

Forbo Flooring, verantwoord marktleider

Forbo Flooring Systems is onderdeel van de Forbo Group, wereldleider in vloer-, lijm-, en transportsystemen, en biedt een compleet assortiment vloerbedekkingen voor zowel de projecten- als de consumentenmarkt. Hoogwaardige linoleum-, vinyl-, textielvloeren en schoonloopsystemen combineren functionaliteit, kleur en design, zodat u voor elke omgeving over een totaalpakket aan vloeroplossingen beschikt.

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter