ROVO: ERGO-BALANCE: DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING

Een statische zithouding blijft niet zonder gevolgen. De mens is niet gemaakt om de gehele dag op een (bureau) stoel te zitten. Niets nieuws denkt u wellicht echter een blessures of letsel aan uw rug is een steeds vaker voorkomend ziekteverschijnsel. De nek- en schouder regio alsmede de lage rug/lende wervelkolom zijn hierbij vaak onderwerp van gesprek. Het veelvoudig wisselend aanspannen van de rompspieren is van grote invloed op de belastbaarheid van de wervelkolom. Door het snel aanspannen van de intrinsieke rug musculatuur (meermaals per seconde) ontstaat er een goede doorbloeding van verschillende structuren in de wervelkolom. De tussenwervelschijf wordt op deze wijze optimaal belast en kan bijvoorbeeld zijn schokdemperfunctie goed uitvoeren. De wervelkolom wordt zodoende goed ondersteund in zijn zitfunctie. Wanneer de tussenwervelschijven niet worden gestimuleerd door een actieve zithouding gaat haar eigenlijke schokdemper- en stabiliserende functie in combinatie met de geleiachtige substantie in de wervelkolom verloren. De bindweefselringen kunnen de krachten niet meer gelijkmatig verdelen en de vaak eenzijdige belastingen leiden tot letsel en blessures in de rug. De tussenwervels worden alleen dan gestimuleerd tijdens een actieve bewegende zithouding. Statisch zitten beperkt vanzelfsprekend deze stimulatie en men riskeert rugklachten.

Op langere termijn zorgt een eenzijdige belasting tijdens het zitten voor een beschadiging van de tussenwervelschijven ( bindweefselringen) en uiteindelijk voor rugklachten.

Het verliezen van de schokdemperfunctie en het niet meer kunnen absorberen zorgt ervoor dat de geleiachtige substantie haar werk niet meer kan doen in de tussenwervels.

Een wisselende zithouding zorgt voor een verhoogde belastbaarheid van uw rug en voorkomt klachten.

ERGO-BALANCE: DE 3 DIMENSIONALE ZITDYNAMIEK STIMULEERT BEWEGEN.

100% bewegingsvrijheid. Deze methodiek ondersteunt een dynamische zithouding. De basis voor de Ergo-Balance techniek is een synchroon-techniek welke bij strekken van de rug de tussenwervelschijven ontlast. De nieuwe generatie Ergo-Balance techniek werkt met 2 verschillende z.g. elastomeren. Deze zorgen voor een dynamische zithouding welke de belastbaarheid van de wervelkolom zal optimaliseren. Een compact en slank vormgegeven mechaniek zorgt voor balans direct onder het zitvlak. Minimale bekkenbewegingen zijn hierdoor mogelijk welke direct van invloed zijn op de rugspieren. De belangrijkste eigenschap van de Ergo-Balance techniek is dat het zitvlak en de rug elke lichaamsbeweging volgt in elke richting. Haar dynamische tegendruk zorgt voor een perfecte balans in elke zitpositie.

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter