Nora: Alles-in-één rubber oplossingen van A tot Z

Of het nu gaat om openbare gebouwen, ziekenhuizen, scholen of kantoren: Overal waar rubber vloerbedekkingen "Made in Germany" de gekozen oplossing is, stopt het niet bij de installatie van de vloer. Met zijn harmonieuze en functionele aansluitings- of afwerkingselementen, het "allround programma" van nora systems bevat premium kwaliteit plinten, profielen en trapoplossingen. Beproefde en geteste accessoires, die de vloerbedekking, wat kwaliteit en garanties betreft, het service spectrum afronden. Ontwerpers kunnen kiezen uit 300 variaties in kleur, design en oppervlakken in het standaard assortiment van vloerbedekkingen.

Systeemoplossingen voor hoge eisen aan hygiëne  

Neem een klant die de nieuwe norament 926 satura vloerbedekking heeft gekozen. Afhankelijk van de gestelde criteria, kan de vloer aangevuld worden met de eenvoudig te reinigen plint (S3003) als een accessoire element, welke behoort tot dezelfde reeks en visueel harmoniseert met de rubber vloer.  De bijbehorende binnen- en buitenhoeken in bijpassende kleuren en maten zorgen voor het complete totaalbeeld.

Een basisregel is dat bij plinten zowel binnen- als buitenhoeken meestal gevoelig zijn voor vuil. Niet alleen dat, maar met name de buitenhoeken moeten robuust zijn om niet beschadigd te worden tijdens het schoonmaken, zodat ze niet open gaan staan en nieuwe scheuren creëren waar vuil zich kan ophopen.  Dat zal niet gebeuren met de accessoires van nora systems. De producten zijn van een hoge kwaliteit, duurzaam, in hoge mate bestand tegen vuil en eenvoudig te onderhouden – net als de vloerbedekkingen. Zij omvatten bijvoorbeeld een plint met een blijvend veerkrachtige aansluitlip, geschikt voor zeer veeleisende ruimten en is ook perfect geschikt als muurprofiel bij verhoogde vloeren. De klant kan kiezen tussen twee hoogtes van ofwel 60 of 100 millimeter. Hulpprofielen worden hier gebruikt om een soepele overgang te creëren tussen de vloer en muur. Deze variant is de eerste keuze voor veel architecten en ontwerpers vanwege zowel de uitstraling en hygiëne. 

Harmonieus integreren van trappen in de architectuur

nora systems biedt trapoplossingen voor uniforme ruimte concepten. Deze voldoen aan de meest veeleisende belastings- en veiligheidseisen, terwijl ze bijdragen aan het creëren van een harmonieus totaalbeeld in een gebouw. Van de robuuste norament trapvorm met voorgevormde trapneus, optrede en aantrede uit een stuk tot en met combinaties van vloerbedekkingen met trapneuzen en traphoeken uit het standaard programma: nora systems levert intelligente en kleur-gecoördineerde accessoires voor elke oplossing. Dit zorgt voor eenvoudige installatie en dat de trap harmonieus geintegreerd wordt in het interieur. De trapvormen kunnen overigens gemakkelijk verlijmd worden met behulp van milieuvriendelijke en reuklozen droge nora lijmen van de rol.   

Afwerkingsplinten voor traphoeken fungeren als verbindingselementen tussen de vloer en de trappen. Hoogwaardige trapneuzen in diverse vaste lengtes en voor verschillende vloerbedekkingdiktes zijn ook een onderdeel van het nora assortiment, die een keurig nette afwerking voor rechthoekige trappen aan de muur- en trapleuningkant garanderen. Een voorbeeld van de diversiteit: norament 926 satura is alleen al verkrijgbaar in drie verschillende breedtematen en in twaalf kleuren.

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter