Opdracht Energy Academy

Kantoorprojecten Stoffering heeft de opdracht gegund gekregen om ‘De Energy Academy Europe’ van De Rijksuniversiteit Groningen geheel te stofferen.

Bouwcombinatie Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede bouwt dit jaar het bouwwerk van ruim 13.000 m2. Het gebouw heeft op ontwerpniveau het predicaat BREEAM ‘Outstanding’. Met deze hoogste BREEAM-certificering wordt voldaan aan bijzonder hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw moet dan ook inspireren tot vooruitdenken in energie. De lat ligt zelfs zo hoog dat er in Nederland geen gelijk onderwijsgebouw te vinden is.

De nieuwe Energy Academy Europe zal een voorbeeldfunctie zijn op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Om deze ambitie te bereiken is een team van experts samengesteld bestaande uit architectencombinatie Broekbakema en pvanb architecten, ICS Adviseurs, Arup, Ingenieursbureau Wassenaar en DGMR. De Energy Academy Europe is het nieuwe topinstituut voor onderzoek en innovatie op het gebied van duurzame energie. Ook het nieuwe gebouw wordt een icoon op het gebied van duurzaamheid: door slim ontwerp wordt energiebehoefte laag gehouden; bovendien is het gebouw in staat om meer energie te produceren dan het verbruikt. De nieuwbouw komt op de Zernike Campus Groningen en is gereed in de zomer van 2016.

Vragen of opmerkingen? Laat hier een reactie achter